Collega’s met een angst, voor bijvoorbeeld pillen of overgeven

Wie een hekel heeft aan bloed, plas en poep, kiest doorgaans niet voor de verpleging. Maar er zijn collega’s met opmerkelijke angsten die toch aan het bed staan. Vier verpleegkundigen vertellen over hun fobie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
verpleegkundigen met een fobie
Verpleegkundige Marieke Westerink: 'Een andere baan is geen optie, daarvoor hou ik te veel van mijn werk.' (Foto: Arno Massee)
Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine juli/augustus 2017

Marieke Westerink (38)

Marieke Westerink (38) heeft een snotfobie. Ze werkt als verpleegkundige in een woongroep met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag: gehandicapt en niet in staat om zich verbaal uit te drukken.

‘Hoe groener, hoe erger’

‘Snot, loopneuzen, luidruchtig snuiven of snuiten; ik krijg daar de rillingen van en moet ervan kokhalzen. Hoe groener het snot, hoe erger. Hoe het is ontstaan weet ik niet, ik kwam er pas achter toen ik dit werk ging doen. Normaal gesproken loopt niemand rond met snot aan zijn handen, dat hij afsmeert aan zijn

0
293

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.