Herintreders in de zorg

Sommige collega’s verlaten het vak, om jaren later weer terug te komen. Wat deden ze in de tussentijd en hoe is het om na zo’n lange periode opnieuw aan het bed te staan? Dia, Alita, Beatrijs en Aleida doen hun verhaal.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Dia: 'Het voelde alsof ik nooit was weggeweest.' Foto: Arno Massee

DIt artikel is verschenen in Nursing-magazine december 2017

Aleida Nieuwenhuis (36) deed vier jaar lang vrijwilligerswerk in het buitenland. Bij terugkeer ging ze aan de slag op een maag-, darm-, leverafdeling in een Amsterdams ziekenhuis.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41193-017-0194-7/MediaObjects/41193_2017_194_Fig1_HTML.jpg

‘Na mijn opleiding verpleegkunde begon ik in een Haags ziekenhuis op de afdeling oncologie en interne. Twee jaar later ging ik nadenken over de volgende stappen in mijn leven. Ik was nog jong, op zoek naar avontuur en wilde graag meer zien van de wereld. In die tijd begon het christelijke geloof steeds belangrijker voor me te worden. Ik besloot daarom een training te volgen

0
1528

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.