Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Corona in 2022: ‘We moeten dit jaar uit de crisismodus komen’

Blijft de werkdruk ook komend jaar torenhoog? Volgens de beroepsorganisaties die Nursing voor dit artikel sprak moet er echt iets veranderen aan deze ‘uitputtingsslag waar geen einde aan lijkt te komen’, anders verlaten verpleegkundigen in 2022 met bosjes de zorg.
Verpleegkundige op de corona ic van het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis. Foto: ANP
Verpleegkundige op de corona ic van het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis. Foto: ANP
Premium

‘De les van deze pandemie

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Er zijn al veel zaken bereikt maar kan altijd beter . Je kunt je visie voor de schermen uiten . Misschien wat concreter ,dat levert denk ik meer op als alleen negatieve feedback . We moeten deze klus samen klaren . Er zijn al veel verpleegkundigen die nu inspraak hebben in overlegorganen.
   Je kunt concrete ideen kwijt bij beroepsvereniging . De ideeënbus van het ministerie van volksgezondheid gebruiken . Jonge mensen enthousiast maken voor ons beroep.
   Er zijn steeds meer vormen van multidisciplinair overleg om je visie te uiten omtrent clientzorg of algemenere zaken .
   Er is gelukkig een behoorlijke toename van scholing via e learning in deze periode. En overlegvormen via zoom. Een enorme tijdswinst / kostenbesparing en winst voor milieu . Ook de MCA en gerichtere bestelling levert besparing op een er is daardoor weer meer investering mogelijk voor ontwikkelen n nieuwe middelen .
   We hebben een groot deel van de Nederlandse bevolking die meewerkt aan beperkende maatregel en preventief testen.
   Blijf kijken n kansen , er zijn veel lieve dingen geregeld voor ons .
   Daarnaast ben ik van mening dat een uitgebreider scholingsbudget / meer persoonlijke keuze zeker bijdraagt aan werkplezier . En uiteraard een passende salariëring .

  2. Lees alle reacties
  3. Wat grappig. Sinds 1979 is bekend dat het fout gaat met dit inderdaad geweldig mooi en belangrijk beroep. Het werd van kwaad tot erger en wordt er nu gewezen naar corona. Onzin. Dit beroep werd vanaf 1979 meer en meer verwaarloosd en de beroepsverenigingen en vakbonden van verpleegkundigen weten dar geen einde aan te maken. Ze werken niet samen om gezamenlijk alleszins redelijke eisen op te stellen en dat ook vervolgens af te dwingen en maar huilie huilie doen. Je schaamt je dood.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.