Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Dagdienst start halfuur eerder: ‘Overzicht bij de verpleegkundige en rust voor de patiënt’

Op de afdeling traumageriatrie in het St. Antonius in Utrecht lost de dagdienst de nachtdienst sinds kort om 7.00 uur af in plaats van om 7.30 uur. Verpleegkundigen van de dagdienst hebben zo een completer beeld van de patiënt voor de artsenvisite en patiënten ervaren meer rust in de ochtend. We spraken met initiatiefnemers Jelle van Schaik (verpleegkundige) en Matthias van Leeuwen (teamhoofd).
Matthias van Leeuwen en Jelle van Schaik. Foto: St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein
Premium

Kun je uitleggen waarin de

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Als het tijdstip waarop de artsenvisite begint, leidend is in dit verhaal dan is dat wel een rare gang van zaken. Verpleegkundigen en patiënten hoeven niet hun hele schema aan te passen aan het vergader- en overleggedrag van artsen.

  2. Lees alle reacties
  3. In België op een paar diensten al gewerkt (stage) en vroege shift start meestal om 6u45 – 7u , waarbij de nachtdienst kwartier overdracht doet en dan naar huis kan. 7u30 lijkt mij inderdaad wel laat om aan de overdracht en nadien ochtendzorgen te beginnen.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.