Liever niet staken? Deze acties werken ook

Staken: dat doen verpleegkundigen niet zomaar. Wel zijn andere vormen van actievoeren de laatste tijd voorbij gekomen. Heeft dat al wat opgeleverd?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
thuiszorg

Dit artikel verscheen in Nursing januari 2018 als ‘De prille vruchten van het actievoeren’

Met aantreden van de nieuwe ministers van VWS en Medische Zorg vorig jaar, zagen verpleegkundigen in verschillende sectoren hun kans schoon om de problemen in de zorg op de politieke agenda te zetten. Vooral de tekorten aan verpleegkundigen en verzorgenden, de hoge registratiedruk, onnodige taken en onderlinge salarisverschillen waren reden tot het voeren van actie. In november vond de grootste actiedag plaats, bedacht door wijkverpleegkundige Caroline Smeets en georganiseerd door beroepsvereniging V&VN: Meer zorg, minder papier. Verpleegkundigen in thuiszorg, ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere settings legden die

0
1747

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.