De toekomst van de ouderenzorg

Een jaar of tien geleden sprak ik een zorgbestuurder over de toekomst. Het ziekenhuis zoals we dat allemaal kennen, had volgens hem zijn langste tijd gehad.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De toekomst van de ouderenzorg - Nursing voor verpleegkundigen
De toekomst van de ouderenzorg (Foto: Fotolia)

Een jaar of tien geleden sprak ik een zorgbestuurder over de toekomst. Het ziekenhuis zoals we dat allemaal kennen, had volgens hem zijn langste tijd gehad. Er zou plaats blijven voor chirurgie, intensive care en hooggespecialiseerde activiteiten, maar de (relatief) laagcomplexe zorg voor chronisch zieke ouderen zou allemaal verhuizen naar thuis. Dat is goedkoper, veiliger en prettiger voor de patiënt.

De werkelijkheid is weerbarstig. Inmiddels ziet vrijwel iedereen graag dat chronisch zieke ouderen vooral thuis worden begeleid, maar het ziekenhuis blijft een enorme aantrekkingskracht hebben, zowel op ouderen zelf, als op verpleegkundigen.

Deels is dat een culturele kwestie. Ouderen koesteren

0
459

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.