De verpleegkunde is volwassen, nu de arbeidsvoorwaarden nog

Bijna tweeduizend verpleegkundigen lieten onlangs hun mening horen over het verpleegkundevak. Hun boodschap? Wij zijn volwaardige professionals – behandel ons ook zo!

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De verpleegkunde is volwassen, nu de arbeidsvoorwaarden nog (fotografie: IStock)
De verpleegkunde is volwassen, nu de arbeidsvoorwaarden nog (fotografie: IStock, illustratie: Stouthandel)
Dit artikel is ook verschenen in Nursing-magazine juli/augustus 2017
De werkdruk in de zorg is hoog en verpleegkundigen overwegen het vak te verlaten. Wat moet er gebeuren om dat te voorkomen? Detacheringsbureau Maandag® besloot het uit te zoeken in het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar Public (voorheen TNS NIPO). Bijna tweeduizend Nederlandse verpleegkundigen uit ziekenhuizen, wijkverpleging en verpleeg- en verzorgingshuizen vulden de vragenlijst in. En ze maakten zich er niet met een jantje-vanleiden vanaf. ‘Op de open vragen gaven veel verpleegkundigen heel lange antwoorden’, vertelt Madelon Eltink, directeur van detacheringsbureau Maandag®. ‘Dat is best
0
1689

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.