Digitale verpleegkundige classificaties

De digitalisering van verpleegkundige classificaties komt langzaam op gang. Hoe ver zijn we hiermee en wat zijn de ervaringen van verpleegkundigen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op de afdeling hematologie van het Erasmus MC in Rotterdam werken verpleegkundigen alweer een paar jaar met een digitaal classificatiesysteem. Het systeem is ingebouwd in het bestaande EPD en is gebaseerd op Nanda, Nic, Noc (N3). De implementatie ging niet zonder slag of stoot, vertelt hematologieverpleegkundige Ingrid Stuart. ‘Er waren in het begin veel obstakels op ict-gebied, waardoor er veel weerstand was. Zo liep het computersysteem geregeld vast en moesten verpleegkundigen echt zoeken waar ze wat konden vinden.’ De afdeling doet mee aan een pilot binnen het ziekenhuis, waarbij de Nanda-diagnostiek is

0
502

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.