Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Discussie over grotere contracten voor verpleegkundigen gaat verder

Minister De Jonge van VWS vindt dat het gesprek over meer uren willen werken in de zorg vaker gevoerd moet worden. Dit schreef hij in een reactie op Kamervragen over het rapport van Stichting Het Potentieel Pakken, waar Nursing een interview aan wijdde.1, 2
Veel zorgverleners jonger dan 30 jaar willen graag een groter arbeidscontract
Premium

Stichting Het Potentieel Pakken publiceerde

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. het gaat er niet alleen om of je meer wilt werken het gaat er ook om of dit wettelijk is toegestaan. Ik draai alleen maar nachtdiensten en daar mag je maar maximaal 73% werken. Dit komt voor mij op +/- 12 nachten á 9 uur per nacht per maand. Daarbij mogen we ook maar een vast aantal nachten achtereen werken. Naar mijn idee lijkt het mij beter voor werknemer als voor werkgever om hier samen uit te komen i.pv. dat dit allemaal wettelijk is vastgelegd. Voor de één werkt het beter om 3 blokjes van 4 nachten te werken en voor een ander veel beter om 7 nachten achtereen te werken omdat je dan veel minder hoeft te schakelen. Hiermee los je denk ik al veel problemen in de zorg op.

    Geef je reactie

    Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.