Doorleren over wondzorg: welke opleidingen zijn er?

In Nederland starten in september twee nieuwe wondzorgopleidingen voor verpleegkundigen. Dat is fijn, want de vraag is al jaren groter dan het aanbod. Ook in België zijn de opleidingen populair. Wat leer je op zo’n opleiding? En wat is het diploma waard?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wondzorg
(Illustratie: Wytze Valkema.)

Dit artikel staat ook in Nursing-magazine september 2018, met als kop ‘Doorleren over wondzorg: wat en waar?’

Wondzorg is hot. Opleider Margret Verheijen werkt nog niet zo lang bij de opleiding Wondverpleegkunde bij de Radboudumc Health Academy in Nijmegen. Toen ze afgelopen november voor het eerst naar een wondzorgcongres voor verpleegkundigen ging, wist ze niet wat ze zag. ‘Ongelooflijk, de zaal zat helemaal vol. Er waren wel zestienhonderd verpleegkundigen!’ Marie Christine Vissers, coördinator Intensieve Zorg bij de opleiding van de Erasmus MC Academie, vindt het niet zo vreemd. ‘Wondzorg is heel erg boeiend en deze zorg is enorm in ontwikkeling.

1
5734

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.