EBP: helpen elastische kousen trombose voorkomen?

Om diep-veneuze trombose te voorkomen, krijgen alle patiënten in het neurocentrum van het VUmc in Amsterdam postoperatief elastische kousen en eenmaal daags 2.850 IE nadroparine subcutaan tot ontslag.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Casus

Om diep-veneuze trombose te voorkomen, krijgen alle patiënten in het neurocentrum van het VUmc in Amsterdam postoperatief elastische kousen en eenmaal daags 2.850 IE nadroparine subcutaan tot ontslag.1 Patiënten geven aan dat zij het dragen van de elastische kousen vervelend, strak en warm vinden. Daarnaast is er een kans op complicaties, zoals drukplekken of afsluiting van de doorbloeding van de benen door plooien/oprollen van de kous.2 De chirurgische afdelingen gebruiken niet allemaal hetzelfde protocol voor tromboseprofylaxe als het neurocentrum. Sommige volstaan met een enkelvoudige therapie met een low

0
2690

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.