Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

EBP: Helpt het dragen van een spalk tegen spitsvoeten?

Meer dan een derde van de patiënten die langere tijd op een intensive care verblijven, ontwikkelt een spitsvoet (pes equinus). Verpleegkundigen vragen zich af of een spalk kan zorgen voor vermindering of preventie van spitsvoeten bij patiënten op de intensive care.
EBP - evidence based practice
Premium
Je kon dit artikel lezen
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het helpt tegen spitsvoeten om iedere 2 uur de spalk er af te halen, te masseren en dan de voeten voor 2 uur te laten rusten. Dan weer op te binden voor 2 uur na massage. Dit deden we al in de jaren zeventig. Spitsvoeten en decubitus zijn beide “verpleegkundige” fouten.

   • Lees alle reacties
   • Of beter naar de fysio luisteren .. frequent door bewegen is dé oplossing … liever 20 keer per dag een keer dan een half uur per dag .. Spalken en kussens immobiliseren veel te veel, slecht voor de doorbloeding ..
    En dan dat kussen weg halen onder de onderbenen .. daar gaan de voeten van hangen en neemt de strekdruk op het kniegewricht toe ..

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.