EBP: verminderen mupirocineneuszalf en chloorhexidinezeep wondinfecties?

Tachtig procent van de ziekenhuisinfecties met de Staphylococcus aureus (SA) is endogeen. Bij 25 procent van de gezonde mensen komt SA voor op huid en slijmvliezen, met name in de neus.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Casus

Tachtig procent van de ziekenhuisinfecties met de Staphylococcus aureus (SA) is endogeen. Bij 25 procent van de gezonde mensen komt SA voor op huid en slijmvliezen, met name in de neus. SA-neusdragers hebben drie tot zes keer meer kans op het krijgen van een ziekenhuisinfectie dan niet-dragers. Door vergrijzing en ruimere indicatiestelling krijgen steeds meer patiënten een CIED, zoals een pacemaker, ICD en/of CRT**. Deze patiënten zijn extra gevoelig voor het krijgen van wondinfecties bij implantatie of vervanging van het apparaatje, en voor de gevolgen van infecties. Denk daarbij aan

0
954

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.