EBP: Wanneer gaan we oogsten?

Evidence Based Practice leeft: ruim 2850 verpleegkundigen deden mee aan Nursings EBP Kennistest. In dit artikel vind je de resultaten, en de uitleg bij tien stellingen. Opvallend is de gemiddelde score van 60 procent. Veel verpleegkundigen doen dus graag mee met EBP, maar kunnen ze echt feiten van fabels onderscheiden?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Evidence Based Practice (EBP) leeft in verpleegkundig Nederland en Vlaanderen. Meer dan 150 verpleegkundigen meldden zich aan voor ons congres ‘EBP in één dag’ op 10 mei a.s., en 2850 collega’s namen de moeite de EBP Kennistest te maken. Ook verschijnen in rap tempo EBP-richtlijnen. De wil is er dus zeker, het zaadje is geplant, maar het oogsten duurt nog even. Tenminste, dat durven wij te stellen naar aanleiding van de uitslag van de online EBP Kennistest die Nursing en het Nederlands Tijdschrift voor EBP (NTvEBP) hun lezers voorlegden. De deelnemers mochten

0
446

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.