Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

EBP: Zijn door epoëtine alfa minder bloedtransfusies nodig na een OK?

Op de poli preoperatief onderzoek (PPO) krijgen orthopedische patiënten met een indicatie voor een heup- of knieprothese en een Hb < 7,6 mmol/l ter voorbereiding epoëtine alfa. Verpleegkundigen vragen zich af of het toedienen ervan preoperatief leidt tot een vermindering van het aantal postoperatieve bloedtransfusies en de hoeveelheid getransfuseerd bloed.
Evidence based practice werken
Premium

1. Formuleer je vraag

(PICO:

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Boeiend onderzoek! 2 jaar terug deed ik dit over het gebruik van de retransfusie redon na TKP. Ondanks dat de literatuur aangaf dat retransfusie bijdraagt aan afname van aantal post ok bloedtransfusies. Bleek uit de praktijk dat dit niet het geval was. Praktisch gezien was er vaak geen tijd of bevoegd personeel voor de retansfusie of vond men 100 ml de moeite van de retransfusie niet waard. Dit resulteerde op ziekenhuis niveau in een toename aan zorgkosten door het gebruik van dure redons en geen zichtbare afname van het aantal transfusies! Heel interessant on e ontdekken de discrapatie tussen een gecobtroleerde test omgeving en de dagelijkse praktijk

    Geef je reactie

    Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.