Een patiënt wil geen stinkende verpleegkundige aan zijn bed’

Personeel van ziekenhuis MST in Enschede mag vanaf nu niet meer roken in bedrijfskleding. Het zou een verkeerd signaal afgeven als iemand die herkenbaar is als zorgmedewerker een sigaret opsteekt. Het bericht lokte enorm veel - verontwaardigde én begripvolle - reacties uit onder verpleegkundigen op social media.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verpleegkundige in rookhokje
Even een sigaretje roken in je uniform wordt steeds meer taboe. Fotografie Ko Hage / HH

In het Medisch Spectrum Twente (MST) mag sinds vorige maand alleen nog een sigaret worden opgestoken tijdens de lange pauzes en nog maar op één plek: bij de personeelsingang.1 In de praktijk komt het rookbeleid erop neer dat er per dienst nog maar één rookmoment is. Er zijn drie pauzes: twee van een kwartier en één van een half uur. Alleen in die lange pauze mag worden gerookt, en alleen als de medewerker zich omkleedt. Wie de rookregels herhaaldelijk overtreedt, krijgt een boete van maximaal 100 euro per keer. Het ziekenhuis wil het roken hiermee ontmoedigen. Woordvoerder Lars Wormgoor

0
2198

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.