Eén tarief voor de wijkverpleegkundige, is dat gunstig?

Staatssecretaris Van Rijn wil de registratielast voor wijkverpleegkundigen verminderen met één tarief voor verpleging en verzorging. V&N en Zorgverzekeraars Nederland zijn positief, maar ActiZ en de NPCF zijn kritisch.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Hollandse Hoogte

In juni 2016 stuurde staatssecretaris Van Rijn een brief aan de Tweede Kamer. Daarin stelde hij dat wijkverpleegkundigen sinds de nieuwe bekostigingsstructuur wel meer vrijheid hebben gekregen in hun werk, maar dat zij nog veel tijd kwijt zijn aan papierwerk. ‘De werklast die dat met zich meebrengt, is veel wijkverpleegkundigen een doorn in het oog.’ Daarom wil Van Rijn de registratielast vanaf 1 januari 2017 verminderen door één tarief te hanteren voor verpleging en verzorging thuis. Vanaf die datum wordt het onderscheid tussen verpleging en verzorging losgelaten. De huidige vijf prestaties (persoonlijke

0
44

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.