Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Eigen cao voor verpleegkundigen en verzorgenden: wat zijn de voordelen?

Een aparte cao voor verpleegkundigen en verzorgenden lijkt iets dichterbij te komen. Het is de vraag wat de voordelen zijn van één cao v&v.
Twee verpleegkundigen lopen de trap op
Een eigen cao voor verpleegkundigen en verzorgenden zou kunnen bijdragen aan betere arbeidsvoorwaarden en meer zeggenschap (Foto Arno Massee)
Premium

De minister van Medische Zorg

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Zonder operatieassistenten en laboranten kunnen verpleegkundigen hun werk niet doen, aldus de FNV. Tjeetje wat ben ik blij dat ik bij Nu’91 aangesloten ben! Wat een drogredenatie. Zonder verpleegkundigen kunnen artsen hun werk ook niet doen; moeten artsen daarom dan ook maar bij ons in het CAO?
   Ik kan mijn werk ook niet doen zonder de NS-machinist (want dan kan ik nl niet op mijn werk komen) of de schoonmaakservice op de afdeling.
   Ik ben zeker voorstander voor een apart CAO voor V&V. Nu wordt bij elke CAO-onderhandeling het argument gebruikt dat het loon niet te veel kan stijgen omdat het om zo’n grote groep gaat; de onregelmatigheidtoeslagen staan elke keer ter discussie en de leegstroom onder verpleegkundigen blijft maar doorgaan omdat ziekenhuizen hier niet op kunnen anticiperen omdat ze zich aan het ‘cao’ moeten houden. Hierbij een oproep aan alle verpleegkundigen die lid zijn van FNV: stap over naar Nu’91!!!

  2. Lees alle reacties
  3. De FNV zegt dat de verpleegkundigen zonder de operatie-assistenten en laboranten hun werk niet kunnen doen, maar andersom is dat even zo goed het geval. Dus waarom toch een verschil gemaakt in salaris tussen deze groepen? Er is dus blijkbaar een verschil en dat wil de FNV dus niet zien of erkennen. Deze vakbond is eerder een bedreiging dan een zegen voor verpleegkundigen met hun achterbakse deals met werkgevers, zoals bij de vorige CAO-UMC besprekingen bleek.
   Een aparte CAO voor verplegenden en verzorgenden lijkt mij okee, maar dan moet ook het verschil tussen verpleegkundigen in de academische ziekenhuizen en de perifere ziekenhuizen geslecht worden.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.