Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Patholoog Frank van de Goot: ‘Empathie werkt bij de levenden, de doden spreken een andere taal’

Frank van de Goot verschijnt vooral als forensisch patholoog in de media, maar ziet zichzelf liever als klinisch patholoog, gespecialiseerd in de neuro-oncologie. In september spreekt hij op het Nursing NAH congres. Een interview met een intrigerende persoonlijkheid wiens bevlogenheid voor zijn vak aanstekelijk is.
Frank van der Goot
Premium

Patholoog Frank van de Goot

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Inderdaad een belangrijk vak. In het verleden als SEH verpleegkundige heb ik meegemaakt dat er bij een dodelijk ongeval met twee slachtoffers direct aangenomen werd dat de oudere bestuurder (een goede 80-er) wel niet meer capabel geweest zou zijn om te rijden. Dat werd ook maar vast in de krant gemeld. Zeer kwetsend voor de familie. Later bleek dat de jongere bestuurder zwaar onder invloed van drugs en alcohol was tijdens het ongeval.
   Maar zoiets wordt dan niet meer recht gezet in de krant. En de familie moet er maar mee verder leven……..Gelukkig wisten zij door het pathologie onderzoek beter.

  2. Lees alle reacties
  3. Volgens mij wordt in Duitsland na een dodelijk verkeersongeval standaard een obductie gedaan. De Duitsers betichten ons ervan dat we geen benul hebben waaraan mensen in ons land dood gaan…
   Vreemd dat een vakgebied dat misschien wel het oudste is binnen de geneeskunde er zo beroerd bijhangt. Alleen de sector zelf kan daarin verandering brengen.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.