Functieprofielen mbo-hbo gepresenteerd in algemene ziekenhuizen

In april zijn de nieuwe functieprofielen van mbo- en hbo-verpleegkundigen in algemene ziekenhuizen gepresenteerd. Het gaat nog om een 1.0-versie, maar de contouren zijn duidelijk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Functieprofielen mbo-hbo
Foto: Istock

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine mei 2017. 

Zeven ziekenhuizen deden de afgelopen tijd mee aan een ‘proeftuin functiedifferentiatie’. Op basis van hun ervaringen stelde de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een functiebeschrijving versie 1.0 op. De nieuwe functieprofielen voor mbo- en hbo-verpleegkundigen in algemene ziekenhuizen zijn een praktische invulling van de landelijke beroepsprofielen, die naar verwachting medio 2019 in de wet BIG worden opgenomen.

Voor de ruim 180.000 geregistreerde verpleegkundigen in Nederland – waarvan ongeveer 80.000 werkzaam in ziekenhuizen – staat daar nu één vakje, ongeacht of ze mbo-, hbo- of inservice zijn opgeleid: verpleegkundige. Straks zijn dat twee

0
973

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.