Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kun je niet de zorg leveren die je wilt: zoek uit waar het schuurt

Voel je je wel eens gefrustreerd omdat je niet de zorg kunt leveren die je zou willen? Zie dat als startpunt voor het uitpluizen van wat er misgaat. Bespreek dat gevoel multidisciplinair en krijg meer grip op je werk.
Wat verstaan verpleegkundigen onder goede zorg?
Premium

tekst Arjan van Os en

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Beste Binjamin, Dank je wel voor je reactie. Ik herken het gegeven dat er meerdere aspecten in het vakgebied van verpleegkundigen zijn die het moeilijk maken om op professionele wijze zorg te verlenen. Ik verwacht dat verschillende mensen verschillende (kern)problemen ervaren in hun werk. Eén van de eerste stappen in een moreel beraad is het zoeken naar wat het probleem is, en dan het morele aspect hiervan erkennen. Een goed moreel beraad kan een positieve impact hebben op verschillende gebieden zoals gevoel van verbondenheid, begrip, persectiefwissel en een bredere kijk op een casus. Naar de impact van moreel beraad wordt de laatste decenia steeds meer onderzoek gedaan. In die zin denk ik dat moreel beraad moreel verdedigbaar is, niet altijd als oplossing voor een probleem. Maar wel, mits juist inget en uitgevoerd, als mooie stap richting goede zorg”.
   Hartelijke groet, Arjan

  2. Lees alle reacties
  3. Het schuurt dat de (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden het onmogelijk wordt gemaakt om hun beroep op professionele wijze uit te oefenen. En dat dit publiekelijk bekend werd in 1979. Er werd niets aangedaan. Gevolg: hoge uitstroom en hoog ziekteverzuim. Maar niet getreurd dit onderwerp vooral niet aanraken maar met oplossingen komen aan dragen die de kern van het probleem volop in tact laten. Je kunt je afvragen of deze schijn oplossingen moreel wel verdedigbaar zijn.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.