Interview Bianca Buurman: ‘Gesprek over laatste levensfase is taak wijkverpleegkundige’

Voormalig oncologieverpleegkundige Bianca Buurman deed promotieonderzoek, won in 2013 de Anna Reynvaanpraktijkprijs en werd onlangs aangesteld als lector transmurale ouderenzorg aan de Hogeschool van Amsterdam. Wie is deze ambitieuze collega en wat drijft haar?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Je bent lekker bezig. Hoe is het allemaal begonnen?

‘Ik wilde eigenlijk geneeskunde studeren. Op het VWO had ik mijn hele pakket erop afgestemd, maar het mocht niet zo zijn. Twee keer ben ik uitgeloot. Ik deed een poosje bewegingswetenschappen, maar wilde zo graag in het ziekenhuis werken. Toen een vriendin enthousiast vertelde over haar verpleegkundestages, stapte ik over naar de hbo-v. Na het eerste jaar mocht ik nog een keer meeloten voor geneeskunde. Ik heb dat toen bewust niet meer gedaan. Ik vond verpleegkunde gewoon een heel mooi vak en

0
132

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.