Herkennen van huidafwijkingen: verdachte vlekjes

De huid observeren op verdachte vlekjes is een aandachtspunt om mee te nemen in je dagelijkse zorg. Welk huidvlekje is een alarmsignaal, welk niet? En wat doe je?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Een moedervlek is een goedaardige opeenhoping van melanocyten in de huid.

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine december 2017
‘Een vlekje dat niet is zoals andere, dat niet thuishoort tussen de andere pigmentletsels, dat lelijke eendje moet je vroegtijdig signaleren.’ Aan het woord is professor Marjan Garmyn, diensthoofd Dermatologie van de UZ Leuven (B). ‘Als je als verpleegkundige in je dagelijkse zorg een vlekje ziet dat opvalt, dat verschillende kleuren of een onregelmatige rand heeft of makkelijk bloedt, dan is het belangrijk dat je dit dringend signaleert. Het kan nog altijd iets banaals zijn zoals een ouderdomswratje, maar je kan beter een keer te veel doorverwijzen dan een keer te weinig.

0
1564

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.