Highlights uit de Kwaliteitsstandaard Wondzorg

In juni presenteerde een werkgroep van wondzorgprofessionals en patiënten de Kwaliteitsstandaard Organisatie van wondzorg in Nederland aan het ministerie. Wij selecteerden de belangrijkste punten voor verpleegkundigen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel vind je ook in Nursing-magazine juli/augustus 2018

1. De Kwaliteitsstandaard gaat over de organisatie van de wondzorg, niet over de inhoud

Volgens de werkgroep lopen patiënten vaak te lang rond met niet of moeizaam genezende wonden. Voor zorgverleners is niet altijd duidelijk wanneer een patiënt met een wond verwezen moet worden, en naar wie. Uit een inventarisatie onder zorgverleners bleek dat zij communicatie, tijdig verwijzen en regionale aanpak van wondzorg als belangrijkste knelpunten zien. De Kwaliteitsstandaard moet hier duidelijkheid in brengen. De Kwaliteitsstandaard1 (zie ook het stroomdiagram onderaan dit artikel) gaat dus niet inhoudelijk in op de

2
1941

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.