Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Veel overlijdens en niet altijd passende zorg kunnen leveren: hoe verwerken we de coronaperiode?

Patiënten die overlijden, het hoort bij je werk. Maar tijdens de coronatijd gebeurde dat uitzonderlijk vaak, soms op een heftige manier. Bovendien kon je niet altijd de benodigde zorg verlenen. Hoe kijken verpleegkundigen daarop terug? ‘Het stoort mij dat er weinig aandacht meer is voor de enorme impact die de coronatijd heeft gehad op zorgverleners.’  
Foto: iStock
Premium

‘Zelden heb ik iemand zo

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Goed stuk, ik denk inderdaad ook dat er meer aandacht moet komen voor de continue stress (vooral tijdens de Corona pandemie) Verpleegkundige vallen met enorme hoeveelheden uit. Soms voor een paar dagen tot weken andere voor langer. Allemaal door klachten van langere periodes van stress. Ikzelf ben aan het herstellen van een burn-out (al vanaf sept 2021). De langdurige blootstelling van stress op werk en in privé door de Corona pandemie maakt het nog steeds lastig om vooruit gang te boeken in mijn re-integratie. Werk doet er alles aan om me zo goed mogelijk te begeleiden bij de re-integratie. Een psycholoog, collega’s, leidinggevende en de support van familie is echt geweldig. Maar het vergt veel tijd en veel doorzettingsvermogen om weer te herstellen.

   Hopelijk kunnen we door erover te praten voorkomen dat meer verpleegkundige langdurige stress ondervinden en eventueel een burn-out oplopen. Ik denk vooral dat het op korte termijn goed is om ook als verpleegkundige hulp te vragen als je voelt dat de stress teveel is. Er is echt hulp!!!! En laten we niet vergeten dat we als team dit bespreekbaar maken.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.