Hoe voorkomt je werkgever dat je vertrekt?

In deze tijden van tekorten is er werkgevers veel aan gelegen om ons binnenboord te houden. Voorwaarde 1: zorg dat we met plezier werken. Dat betekent: meer autonomie, ruimte om te leren en oprechte aandacht.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotografie: IStock

Verpleegkundigen die spinnend hun werk doen: dat wil elke werkgever wel! Het verklaart ook de intrede van de chief happiness officer in Nederlandse zorginstellingen, een medewerker die zich voornamelijk bezighoudt met het werkplezier van medewerkers.

Hoeveel er werkzaam zijn in instellingen is niet bekend. Maar onlangs meldden zich 80 mensen uit ruim 60 zorginstellingen aan voor de nieuwe Chief Happiness Officers’ community1, een initiatief van FWG Progressional People (PP), een adviesbureau voor de zorg. Met deze community wil FWG de uitwisseling van ideeën en ervaringen tussen zorgorganisaties bevorderen.

Beweging

Want werkplezier is een serieus thema, staat ook

1
6178

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

  1. Helaas wederom weinig aandacht voor verpleegkundigen èn verzorgenden in de VVT sector. Ook hier een leegloop door hoge werkdruk e.d. Prima om meer naar arbeidssatisfactie te kijken maar kijk ook naar de oorzaken van werkdruk. Zolang daar niets aan wordt gedaan blijft werkplezier lastig en vraagt een goede ondersteunining.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.