Wetenschap: herstel na dagopname valt tegen

Het herstel na een ingreep op de dagopname valt voor veel patiënten tegen. In meer dan acht op de tien gevallen blijkt het herstel op dag 4 na de ingreep matig of slecht te verlopen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het herstel na een ingreep op de dagopname valt voor veel patiënten tegen. In meer dan acht op de tien gevallen blijkt het herstel op dag 4 na de ingreep matig of slecht te verlopen. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Björn Stessel, anesthesioloog in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt (B). Serieuze nadelige gevolgen zoals heropname en sterfte komen tegenwoordig weinig meer voor bij ingrepen in dagbehandeling. Maar van de 1118 patiënten die Stessel onderzocht, hadden velen op dag 4 pijn (60%), moeite met dagelijkse activiteiten (60%), moeite met mobiliteit (40%)

0
154

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.