Wetenschap: verpleegkundigen zijn verdeeld over feedback

Verpleegkundigen denken dat het goed zou zijn om feedback over kwaliteitsindicatoren uitgebreider te bespreken binnen het team.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine november 2017. 

Verpleegkundigen zijn verdeeld over het nut van feedback over kwaliteitsindicatoren op de afdeling, en denken dat het goed zou zijn om deze feedback uitgebreider te bespreken binnen het team. Dat concludeert bestuurs- en organisatiewetenschapper Suzanne Giesbers op basis van haar onderzoek op vier verpleegafdelingen.

Uit interviews bleek dat verpleegkundigen verschillend denken over feedback die zij krijgen over kwaliteitsindicatoren, zoals het voorkomen van decubitus en hoge pijnscores op de afdeling. Sommigen (9%) zeggen het gevoel te hebben gecontroleerd te worden en hun autonomie te verliezen, maar de meerderheid (59%) is positiever en ziet

2
448

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.