Instellingen werven verpleegkundigen met bonusacties

Van cadeaubonnen tot een zonvakantie: zorginstellingen halen alles uit de kast om verpleegkundigen te werven of te houden. Wat gebeurt er zoal in de strijd tegen het personeelstekort, en wat vinden we daarvan?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
werfacties verpleegkundigen

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine september 2017

Verpleegkundigen die in dienst komen bij ouderenzorginstelling Rijnhoven in Utrecht, krijgen een welkomstbonus van 1000 euro netto. Ook het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk geeft nieuwe verpleegkundigen dat bedrag cadeau. Het AMC in Amsterdam zet juist in op het hóuden van IC-verpleegkundigen door het aanbieden van geldbonussen, net als het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Daar krijgen verpleegkundigen ook nog eens een vliegticket cadeau naar New York als ze met succes een nieuwe collega aanbrengen.

Dergelijke zogenaamde ‘bring a friend’-acties zijn er meer. Zo bieden twee VVT-organisaties in Noord-Holland verpleegkundigen en verzorgenden die

0
1996

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.