Interview Bart Cusveller: geslaagde palliatieve zorg

Verpleegkundige en filosoof Bart Cusveller schreef mee aan een boek over zorgverlening rond het levenseinde. In gesprek met Nursing geeft hij antwoord op de vraag: ‘Wat is ‘geslaagde’ palliatieve zorg?’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Erik Kottier

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine februari 2018 met de titel: ‘De patiënt moet zich begrepen voelen’

Waarom vind je (meer) aandacht voor palliatieve zorg belangrijk?

‘De palliatieve zorg zal de komende jaren groeien en groeien. Het aantal mensen dat de komende decennia aan een niet-acute aandoening overlijdt – aan bijvoorbeeld kanker, dementie, hart-, long- of nierfalen – blijft nog wel even stijgen, tot aan het jaar 2050 toe. En al die mensen hebben in meer of mindere mate palliatieve zorg nodig. Het is dus belangrijk dat die palliatieve zorg ook van goede kwaliteit is. Maar wat is precies goede

0
1641

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
1641
Rob Bruntink
Rob Bruntink is freelance-journalist/auteur, met palliatieve zorg als specialiteit. Hij is hoofdredacteur van twee tijdschriften over palliatieve zorg (Pallium en Pal voor u) en mede-eigenaar van Bureau MORBidee, een bureau dat het bespreekbaar(der) maken van de dood tot doel heeft.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.