Interview Sander de Hosson: arts met een missie

Sander de Hosson, longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, is bij verpleegkundigen geliefd om zijn columns over palliatieve zorg. Zijn verhalen zijn nu gebundeld in een boek, met opnieuw een belangrijke rol voor verpleegkundigen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sander de Hosson: ‘Ons werk bestaat grotendeels uit accepteren dat er niets te genezen valt. Verpleegkundigen zijn in het denken daarover verder dan artsen’. Foto: Antoinette Borchert

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine april 2018

Het schrijven begon voor longarts Sander de Hosson bij toeval toen hij een betoog hield over palliatieve zorg voor artsenblad Medisch Contact. Of hij nog een keer iets wilde schrijven? Hij begon met z’n columns, waarvan er enkele ook verschenen op Nursing.nl. Het verhaal van de verpleegkundige die na haar dienst bleef zitten aan het bed van een terminale patiënt, die anders alleen zou sterven, was in 2015 het meest gelezen verhaal op Nursing.nl. Nu ligt er dus het boek, een bundeling van oude en deels nieuwe verhalen. ‘Best spannend’,

0
1166

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.