Interview Sander de Hosson: ‘Verpleegkundigen hebben palliatieve zorg al meer omarmd dan artsen’

In korte tijd heeft longarts Sander de Hosson zich ontwikkeld tot het gezicht van de palliatieve zorg in Nederland. Volgens hem is er nog een wereld te winnen. ‘In geboortezorg wordt volop geïnvesteerd, maar de zorg voor stervenden is een ondergeschoven kindje.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Longarts Sander de Hosson, Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine oktober 2016

De blogs en columns van longarts Sander de Hosson over zorg in de laatste levensfase, worden door tienduizenden mensen gelezen. Ook onder verpleegkundigen is hij populair: zijn optreden op de Nursing Experience werd extreem goed beoordeeld. Een openhartig gesprek over omgaan met sterven.

Je bent gespecialiseerd in de behandeling van mensen met longkanker. De helft van hen overlijdt binnen een jaar. Wat vraagt dat van jou?

‘Wanneer mensen te horen krijgen dat ze binnenkort doodgaan, is dat ontzettend heftig. Als dokter die de boodschap brengt moet ik daarom stevig in mijn schoenen

0
495

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.