Knelpunten in de wijkverpleging: resultaten Nursing-peiling

Wijkverpleging staat volop in de picture. De vraag ernaar neemt toe, maar het eisenpakket ook. Hoe gaat het in de wijk? Nursing peilde de stemming en ziet reden tot tevredenheid, maar ook tot zorg. Wat zijn de knelpunten?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De werkdruk in de wijk loopt op door de toenemende personeelstekorten. (
De werkdruk in de wijk loopt op door de toenemende personeelstekorten. (Foto: Arno Massee)

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine april 2017. 

‘We zijn niet toe gerust op de stijgende vraag’, ‘Ik zit te veel aan mijn bureau’. Via social media ontvangt Nursing regelmatig signalen dat het rommelt in de thuiszorg. We besloten wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen in de wijk een aantal vragen voor te leggen.

Laten we beginnen met het goede nieuws: 58% van de 1480 respondenten op de enquête van Nursing over de stand van zaken in de wijkverpleging in Nederland weet zeker dat zij over een jaar nog in de wijk werken. Ze waarderen de zelfstandigheid en de afwisseling, hun band met

0
1778

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.