EBP: is hydreren na autologe stamceltransplantatie zinvol?

Op de afdeling hematologie van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein krijgen patiënten een autologe stamceltransplantatie voor de behandeling van bijvoorbeeld multiple myeloom of lymfeklierkanker.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
evidence based practice

Casus

Op de afdeling hematologie van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein krijgen patiënten een autologe stamceltransplantatie voor de behandeling van bijvoorbeeld multiple myeloom of lymfeklierkanker. In september 2015 werden – vanwege een overstroming in het Amsterdamse VUmc – een aantal hematologiepatiënten van daaruit opgevangen in het St. Antonius Ziekenhuis. Verpleegkundigen van het VUmc kwamen met de patiënten mee om in de zorg te ondersteunen. Er bleek een verschil in aanpak te zijn bij patiënten met reïnfusie van autologe stamcellen in Dimethyl Sulfoxide (DMSO). Het is de vraag of deze patiënten wel

0
120

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.