EBP: kan Family Integrated Care de zorg verbeteren?

Op de ic van het Flevoziekenhuis gelden vaste bezoektijden, zodat er meer rust is voor de patiënten. De verpleegkundigen vragen zich af of het slim is om deze bezoektijden los te laten, aangezien de patiënten minder angstig zijn als hun naasten aan het bed zitten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Casus

Op de intensive care (ic) van het Flevoziekenhuis in Almere neemt de familie momenteel niet echt deel aan de zorg voor ic-patiënten. Omwille van de rust voor de patiënt gelden er vaste bezoektijden. In de praktijk merken verpleegkundigen dat patiënten heel angstig kunnen zijn. Dat is niet alleen naar voor hen, maar verhoogt ook de werkdruk. Aanwezigheid van familie lijkt de angst van patiënten te verminderen en de communicatie tussen patiënt en verpleging/arts te verbeteren. De vraag is of we het verblijf van de patiënt kunnen veraangenamen door voor familie

0
269

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.