Verpleegkundige topzorg: kennis delen in de wondzorg

Er gaat veel geld om in de zorg voor patiënten met complexe wonden. Op deze kosten zou je flink kunnen besparen, is de verwachting van de pilot Verpleegkundige Topzorg. Hoe werkt het?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Soorten wondverbanden wondzorg Nursing voor verpleegkundigen
Foto: Arno Massee

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine januari 2017 als ‘Topzorg voor de wond’.

Acht jaar lang had mevrouw Jansma* last van een hardnekkig ulcus cruris venosum. De wond wilde maar niet genezen, ondanks herhaalde behandelingen en huidtransplantaties. De wijkverpleegkundige die bij mevrouw thuiskwam, schakelde uiteindelijk de hulp in van Verpleegkundige Topzorg. Samen met een verpleegkundig specialist wondzorg ging ze op huisbezoek bij de patiënte, waar ze een nieuw behandelplan bespraken. Tijdens het gesprek bleek dat mevrouw Jansma erg pijnlijke benen had en telkens de zwachtels eraf haalde. Ze kreeg uitgelegd hoe belangrijk therapietrouw is en dat de zwachtels nodig zijn

0
266

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.