Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kim wint Nursing Challenge: ‘Brede kennis helpt in je werk’

Ze dacht eerst dat het spam was, maar de melding in haar mailbox bleek toch echt waar: wijkverpleegkundige Kim Rozema (25) is de winnaar van de Nursing Challenge 2020. De Groningse haalde de hoogste score op de toetsen.
Kim Rozema met bloemen en haar prijs
Kim Rozema wint een Samsung Galaxy tablet, gratis e-learnings en bloemen. Foto: Anne van der Woude

Van revalidatie en gehandicaptenzorg tot ziekenhuis en ouderenzorg: Kim deed in veel sectoren ervaring op tijdens haar opleidingen mbo-v en hbo-v. Sinds 3 jaar werkt ze als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Groningen.

‘Het mooiste vak dat er is’, aldus Kim. ‘De vrijheid en de enorme afwisseling in cliënten en ziektebeelden zijn ontzettend interessant. De brede kennis die ik in de wijk heb opgedaan, heeft ongetwijfeld ook geholpen bij het maken van de toetsen van de Nursing Challenge.’

Kim wint een Samsung Galaxy tablet, een cadeaubon voor gratis e-learnings van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum en een mooie bos bloemen.

Nieuwe dingen leren

Kim deed mee met de Challenge om accreditatiepunten te halen voor het Kwaliteitsregister, maar zeker ook om haar kennis te vergroten. ‘De ontwikkelingen binnen de zorg gaan snel en ik vind het belangrijk om die bij te houden. Ik vond het dan ook erg leuk om toetsen te maken over onderwerpen die ik niet vaak ben tegengekomen in de praktijk, om echt nieuwe dingen te leren’, vertelt ze.

Een tactiek om hoog te scoren had ze niet. ‘Daar was ik niet mee bezig. Ik las altijd het bijbehorende artikel en maakte dan de toets, meer niet. Ik vind het een hele eer dat ik heb gewonnen.’

Bijscholing volgen

Nieuwe kennis opdoen is voor Kim een belangrijk onderdeel van haar werk. Naast het meedoen aan de Challenge leest Kim dan ook graag vaknieuws en volgt ze regelmatig bijscholingen. ‘Het Nursing College vond ik bijvoorbeeld geweldig, vooral het onderdeel in de snijzaal. Bijscholingen vind ik echt van toegevoegde waarde en zou ik collega’s zeker aanraden, net als het maken van de toetsen in de Challenge.’

Van elkaar leren

Ook met collega’s onderling deelt Kim graag verpleegkundige tips en ervaringen. ‘Soms hebben we een klinische les, maar het meeste leer ik in de pauzes of in overlegmomentjes.’

‘Dan leg ik bijvoorbeeld een casus voor aan onze wondverpleegkundige, vraag ik naar ervaringen van onze casemanager dementie of bespreek ik een cliënt met een collega met een achtergrond in de psychiatrie. We kunnen in dit vak zoveel van elkaar leren!’

Andere winnaars van de Nursing Challenge

Nursing feliciteert ook de tweede-plaatswinnaars van de Challenge. Zij ontvangen allemaal een cadeaubon voor gratis e-learnings van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum en een een high tea arrangement.

Aafke Woldijk (46), verpleegkundige ouderenzorg
‘Iedere maand probeer ik de toets te maken: ik vind de toetsen keer op keer erg leerzaam.’

Evelien Stevens (31), wijkverpleegkundige
‘Met de Nursing Challenge verbreed ik mijn kennis en hou ik deze op peil. Als wijkverpleegkundige kun je nooit genoeg kennis hebben!’

Lidia Szyszka (55), doktersassistent & student verpleegkunde
‘Ik vind de toetsen leuk omdat ik graag leer over ziektebeelden en medicatie; zo verbreed ik mijn horizon.’

Wat is de Nursing Challenge?

Nursing publiceert elke maand 2 Challenge-artikelen: 1 over een ziektebeeld of verpleegtechnische handeling, en 1 over medicatie. Bij elk artikel hoort een toets, waarmee je 1 of 2 accreditatiepunten kunt halen. In totaal kun je 33 punten per jaar verdienen.

Daarnaast verloten we elke maand een goodiebag onder de deelnemers. De deelnemers die alle toetsen doen, maken aan het eind van het jaar kans op een prijs.

Je kunt meedoen aan de Nursing Challenge als je betalend abonnee bent van Nursing – dat kan ook via je werkgever! Je vindt de artikelen in het magazine en online via www.nursing.nl/challenge. De toetsen staan alleen online.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.