Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Zeg niet ‘wat is het hier een troep’. Maar wat doe je wel bij cliënten in een vervuild huis?

Zorgverleners in de wijk vinden de zorg voor cliënten in een vervuild huishouden vaak ingewikkeld. Dat blijkt uit een knelpuntenanalyse van het Nivel, in opdracht van V&VN. Wat doe je als je zorg moet verlenen aan een cliënt in een vervuild huis?
Premium

Veel vliegen, overal etensresten, duiven

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Goed artikel, dit is nu juist waarom het werken in de wijk zo leuk is. Je weet nooit wat je achter de voordeur aantreft! Een tip heb ik nog wel: een opruiming door de GGD, die in een paar uur de woning leegtrekt (soms kan dat dat ook niet anders) kan voor cliënten bijna traumatisch zijn, vooral bij problematische verzamelaars. Vaak staat dan na een paar maanden het huis weer net zo vol. Een goed alternatief is het opruimteam van het Leger des Heils. Zij gaan echt samen met de bewoner aan het werk, trekken er vaak ook weken voor uit en bieden meestal ook nog nazorg door woonbegeleiders.

  3. Het is niet kwetsend bedoeld, maar soms zijn huizen te goor voor woorden. Het mag niet de verantwoordelijkheid van een verpleegkundige zijn als een deur wordt dichtgesmeten. Het vuil uit iemands huis neem je mee op je huid/ in je kleding naar elders.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.