Lector Henk Rosendal: ‘Een beetje rebelse houding mag best in de wijk’

Onlangs gaf lector Henk Rosendal een openbare les over zijn nieuwe lectoraat: de gezonde wijk. Rosendal wil verpleegkundigen in de wijk vooral stimuleren om wijkgericht te werken. Maar wat is dat precies? En wat vraagt dat van wijkverpleegkundigen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Henk Rosendal: ‘Veel wijkverpleegkundigen werken al wijkgericht’ (Foto: Peter Roek)

Had de wijk al je aandacht toen je nog actief verpleegkundige was?

‘Ik ben ooit begonnen op de afdeling neurologie van een streekziekenhuis in Bennekom. Mensen met beroertes, pittig, maar ik had er wel wat mee. Pas toen ik aan de universiteit ging studeren, kwam ik als zorgverlener in de wijk terecht. Om mijn studie te betalen werkte ik in de thuiszorg in Maastricht. Ik kwam van alles tegen: mensen die net geopereerd waren, patiënten met gevorderde ALS die met een tillift geholpen moesten worden. Daar sta je dan in je eentje. Hoe ga ik dit in godsnaam doen? Hoe

0
2769

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.