Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

25 inspirerende verpleegkundigen – ‘Sanne is creatief en grappig’

Nursing bestaat 25 jaar en zet daarom 25 verpleegkundigen in het zonnetje. Justitieel verpleegkundige Marloes nomineerde haar ‘collega-gevangeniszuster’ Sanne, die het beroep op de kaart heeft gezet op Instagram.
2 justitioneel verpleegkundige
Sanne (links) en Marloes. (Foto Koos Groenewold)

Genomineerde: Sanne, justitieel verpleegkundige medische dienst, PI Zwolle, ambassadeur van Dienst Justitionele Diensten (DJI)

Aangever: Marloes, justitieel verpleegkundige medische dienst, PI Zwolle

‘Een sprankelende, ondernemende en enthousiaste collega die op een aansprekende manier haar dagelijkse werkzaamheden deelt op Instagram.’ ‘Altijd vrolijk en behulpzaam.’ ‘Altijd in voor een geintje.’ Maar liefst 28 mensen nomineerden ‘gevangeniszuster Sanne’. Met haar populaire Instagramaccount, (>2.500 volgers), heeft ze het beroep van justitieel verpleegkundige beter op de kaart gezet.

Creatief en humorvol

‘Veel verpleegkundigen weten niet eens dat er ook zorg verleend wordt in de gevangenis’, vertelt haar directe collega Marloes. ‘De posts van Sanne zijn creatief en humorvol en laten goed zien dat ook wij een mooie taak hebben. We hebben er ook al profijt van gehad. Bij de laatste sollicitatieronde een paar maanden geleden, kregen we veel meer reacties.’

Jezelf blijven

Sanne zelf denkt dat ze onder meer is genomineerd omdat ze zowel op het werk als op Instagram zichzelf blijft. ‘Ik probeer ook interactie uit te lokken. Een van mijn eerste posts was een foto van felgekleurde schoenen die ik ook op mijn werk draag. Ik vertelde dat ik daar soms heftige reacties op krijg van gedetineerden. Je zou die schoenen ook niet kunnen aandoen. Maar ik vind het belangrijk dat je ook op het werk je eigen identiteit blijft behouden. Dat is ook iets wat ik met mijn Instagramaccount probeer uit te dragen.’

Benieuwd naar de 24 andere inspirerende collega’s? Hier vind je de hele lijst met toppers! >>>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.