Mantelzorg tegen decubitus

Door de patiënt en zijn mantelzorger te betrekken bij het tegengaan van decubitus, vergroot je de kans op succes. Hoe motiveer je hen daartoe?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De mantelzorger kan een belangrijke rol spelen bij bijvoorbeeld huidverzorging en -inspectie.

Het staat in bijna alle decubitusrichtlijnen en –protocollen: betrek risicopatiënten en hun eventuele mantelzorger(s) bij decubituspreventie. Als cliënt en mantelzorger goed zijn voorgelicht, kunnen zij een belangrijke rol spelen bij zowel de signalering van huidletsel als het nemen van maatregelen.1 Dat beaamt de Vlaamse wondzorgspecialist Melissa Kiopekzis.2 Onlangs gaf ze op een WCS-symposium een lezing over het motiveren van mantelzorgers en patiënten bij decubituspreventie.3 ‘Je bent als thuisverpleegkundige slechts een aantal momenten per dag bij de patiënt. De rest van de tijd zijn de patiënt en mantelzorger(s) zelf aan

0
367

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.