Wetenschap: minder medicatiefouten dankzij hesjes

Niet-storen-hesjes zijn effectief om verstoringen en medicatiefouten te voorkomen, concludeert Marian Smeulers, stafadviseur kwaliteit en veiligheid bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, in haar promotieonderzoek. Verpleegkundigen een hesje laten dragen tijdens de bereiding en toediening van medicatie is een goedkope en veel toegepaste interventie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine februari 2016

Niet-storen-hesjes zijn effectief om verstoringen en medicatiefouten te voorkomen, concludeert Marian Smeulers, stafadviseur kwaliteit en veiligheid bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, in haar promotieonderzoek. Verpleegkundigen een hesje laten dragen tijdens de bereiding en toediening van medicatie is een goedkope en veel toegepaste interventie. Over de effectiviteit was nog weinig bekend. In het onderzoek werden 313 medicatietoedieningen geobserveerd. Door de hesjes namen de verstoringen en medicatie-toedienfouten significant af: in de laatste meetperiode waren er 75% minder verstoringen en 66% minder medicatie-toedienfouten. Die afname van medicatiefouten is niet alleen te verklaren

0
493

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.