Wetenschap: met toolkit betere screening op depressie na beroerte

Met behulp van een toolkit screenen neurologieverpleegkundigen vaker of patiënten depressieve symptomen hebben na een beroerte.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine april 2018

Met behulp van een toolkit screenen neurologieverpleegkundigen vaker of patiënten depressieve symptomen hebben na een beroerte. Ook zetten ze met de toolkit vaker verpleegkundige interventies in wanneer de screening positief uitvalt. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van verpleegkundige en docent verpleegkunde Mariska van Dijk. Hoewel internationale richtlijnen voorschrijven dat patiënten na een beroerte altijd gescreend moeten worden op depressie, gebeurt het in de praktijk helaas te weinig. Van Dijk vroeg verpleegkundigen op de neurologieafdelingen van drie Nederlandse ziekenhuizen om de door haar ontwikkelde Post-Stroke Depression-toolkit te gebruiken.

De toolkit kan ook

0
310

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.