Casus wondzorg: necrotische wonden door meningokokkensepsis

Een meisje van 17 wordt acuut ziek door een meningokokkenmeningitis en –sepsis. De huidletsels die zich ontwikkelen, vragen lange tijd veel zorg en aandacht en zelfs een transplantatie van spieren en huid.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Dit artikel is verschenen in Nursing november 2016

Lauren is een vrolijke meid van 17 jaar die afgelopen voorjaar met haar klasgenoten terugkeerde van een schoolreis naar Rome. In de bus voelde ze zich al niet goed. De dag daarna stond ze op met spierpijn, hoofdpijn, koorts en paarse vlekjes op haar huid: petechiën en purpura die snel in aantal toenamen. Lauren: ‘Ik voelde me groggy, koortsig en had overal spierpijn, maar geen stijve nek zoals bij een hersenvliesontsteking. Mijn vader zag de vlekken op mijn huid en bracht me meteen naar de spoedafdeling van het ziekenhuis.’ Een juiste reactie:

0
346

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.