Nieuw beroepsprofiel: basis en regie

Met de nieuwe beroepsprofielen is een volgende stap gezet naar twee verschillende verpleegkundige functies verankerd in de wet BIG. De daarbij behorende titels basisverpleegkundige en regieverpleegkundige waren direct voer voor discussie onder verpleegkundigen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Arno Massee

Afgelopen maanden boog een stuurgroep onder leiding van Doekle Terpstra zich over de uitwerking van de beroepsprofielen voor de hbo-verpleegkundige, de mbo-verpleegkundige en de verzorgende. Het resultaat, het eindrapport ‘Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging’, werd op 13 januari overhandigd aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook deed de stuurgroep een suggestie voor de beroepstitels: regieverpleegkundige voor de hbo-opgeleide verpleegkundige en basisverpleegkundige voor de mbo’er.

‘Het doet ertoe welke beroepstitel je hebt, je hebt veel moeite gestopt in het verkrijgen daarvan, dus moet je er trots op
0
146

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.