Nieuwe hoogleraren Schoonhoven en Jaarsma: ‘We zien meer beroepstrots’

Sinds deze zomer telt UMC Utrecht maar liefst drie hoogleraren verplegingswetenschap. Twee daarvan - Tiny Jaarsma en Lisette Schoonhoven - vertellen over hun plannen. ‘Onze wens? Dat verpleegkundigen de kans krijgen om door te leren en op de plek te komen die bij hen past.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
verplegingswetenschap
Hoogleraren verplegingswetenschap Tiny Jaarsma (links) en Lisette Schoonhoven nemen ook deel aan het Wetenschappelijk College Verpleegkunde. Zie hun recente interview met Nursing onderaan dit bericht. (Foto: Serge Ligtenberg)

Dit artikel vind je ook in Nursing-magazine oktober 2018

‘Utrecht heeft echt de ambitie om de verplegingswetenschap een boost te geven, ook in de klinische praktijk. Dat wij hier nu met drie hoogleraren zitten… dat heb je echt nergens in Nederland.’ Aan het woord is Lisette Schoonhoven, net als Tiny Jaarsma sinds de zomer als hoogleraar verbonden aan het Julius Centrum van UMC Utrecht. Samen met hoogleraar Marieke Schuurmans hebben zij de opdracht om de verpleegkunde in Utrecht naar een hoger plan te tillen. Tiny richt zich vooral op zelfzorg en zelfmanagement bij mensen met een chronische (cardiologische) aandoening, Lisette

0
583

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.