Omgaan met lastige trekjes van collega’s: zo doe je dat

Als je moeite hebt met een collega, kan dat je werkplezier danig verpesten. Je kunt je collega’s nou eenmaal niet uitkiezen - en (meestal) ook niet veranderen - dus je zult toch moeten samenwerken. Hoe zorg je dat je daar zo min mogelijk last van hebt?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Als verpleegkundige heb je te maken met verschillende soorten collega's. Foto: iStock

Collega’s heb je niet voor het uitkiezen, dus kun je maar beter proberen zo goed mogelijk met elkaar om te gaan. Hoe je dat doet, leert de Roos van Leary. Dit is een klassiek instrument uit de jaren vijftig, en bedacht om je zogenaamde ‘cirkel van invloed’ te vergroten. De kern is dat je sociale interacties leert begrijpen en ze daardoor ook kunt beïnvloeden. Roos van Leary-deskundige Bert van Dijk1 moderniseerde het model tot de Roos van Leary 2.0. Hij werkte acht strategieën

0
4529

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.