Plannen voor verplicht vermelden BIG-nummer stuiten op onbegrip

De discussie over het verplicht vermelden van het BIG-nummer zorgde voor veel onrust onder verpleegkundigen. Waar is zo’n ‘bureaucratische maatregel’ voor nodig? En verpleegkundigen hebben toch ook recht op privacy?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
illustratie: Fotalia

Moeten artsen en verpleegkundigen echt hun BIG-nummer zichtbaar gaan vermelden, en zo ja hoe? Daarover is minister Bruins momenteel in gesprek met de beroepsgroepen, brancheorganisaties, Patiëntenfederatie en Zorgverzekeraars Nederland.

 

Oorspronkelijk moesten BIG-registreerde beroepsbeoefenaren hun registratienummer al per 1 april zichtbaar maken voor patiënten en naasten. Het BIG-nummer zou vermeld moeten worden op websites, digitale media, e-mails, briefpapier, facturen en bordjes bij de wachtkamer. Maar na veel kritiek, onder andere van V&VN, worden die plannen voorlopig niet gehandhaafd.

‘Voornaam in BIG-register meer dan genoeg’

Het oorspronkelijke plan zorgde voor veel onrust onder verpleegkundigen. Tientallen verpleegkundigen reageerden op een

0
2946

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.