Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ondervoeding bij ouderen signaleren en voorkomen

Een groot deel van de oudere patiënten komt ondervoed het ziekenhuis binnen, of raakt ondervoed tijdens de opname. Aandacht voor dit onderwerp blijft dus hard nodig. Een nieuwe definitie en indeling reiken handvatten aan om ondervoeding beter in kaart te brengen.
Premium

Dit artikel is verschenen in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. op zich is dit niets nieuws, maar het is natuurlijk wel vreemd dat als wijkverpleging het smeren van een broodje of er op toezien dat iemand gaat eten niet mag indiceren . Dit moet via de WMO meestal duurt dit ongeveer 6 weken voor hier een indicatie voor komt.
   voor mij hoort dit gewoon tot goede zorg. En natuurlijk snap ik best dat het een dure aangelegenheid wordt als wij ook het eten moeten gaan koken, maar een broodje smeren en of extra drinken neer zetten of iets opwarmen en mensen aan tafel helpen moet volgens mij gewoon kunnen zonder ergens anders een indicatie aan te vragen.

   • Ik vind het inderdaad ook spijtig dat eten/drinken aanbieden en hierin stimuleren niet onder zorg geïndiceerd mag worden. Voor vz en vp valt het inderdaad onder goede zorg, maar er mag geen tijd voor geschreven worden, maar moet op een andere manier worden gedaan (wat dus vaak neerkomt op eigen tijd”)

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.