Casus wondzorg: ulcus van Martorell

Een mevrouw uit Volendam komt twee jaar geleden in ons ziekenhuis vanwege therapieresistente ulcera op beide enkels. Ze heeft ongelooflijk veel pijn. Het blijkt te gaan om een relatief zeldzaam verschijnsel: een ulcus van Martorell.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Casus wondzorg

Mevrouw Mathijssen (58) komt voor het eerst bij onze dermatoloog in april 2015. Ze is doorverwezen vanuit de afdeling vaatchirurgie voor wondbehandeling bij een niet-begrepen ulcus. Daarvoor werd ze in een ander ziekenhuis voor dit probleem gezien, waar de diagnose neuropathisch ulcus werd gesteld. In de overdracht wordt gesproken over een therapieresistent ulcus van 1,5 cm doorsnede, op de linker binnenenkel onder de mediale malleolus, met debris en een roodpaarse rand. De voorgeschiedenis vermeldt een wond op precies dezelfde plek in 2005. Deze is uiteindelijk genezen met zilverzalf. Bij de huidige wond

0
452

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.